3-0 cu Atletico in deplasare. Inca patru hopuri in sezonul regulat

A trecut si etapa a 14-a si primul joc disputat de echipa noastra pe una dintre arenele traditionale ale ligii a 5-a: Fratia, aflata la capatul Berceniului in incinta fostei fabrici Vulcan. Adversarii nostri de duminica, Atletico Bucuresti, au ales o ora de disputare aproape imposibila (duminica 10:00 dimineata), dar astfel de lucruri nu fac decat sa ne caleasca in luptele la baioneta duse prin esaloane inferioare ale fotbalului romanesc.

Am ajuns la arena pe un drum “forestier” pietruit cu caramida din fosta fabrica si prima impresie a fost de tipul: Asta e in Bucuresti in 2019? Din pacate da, si faptul ca exista cineva care se ocupa de o baza sportiva in mijlocul “nicaieriului” este de laudat, este o baza de care beneficiaza cinci echipe din ligile a 5-a Bucuresti si Ilfov, echipe fara ambitii de promovare dar cu dorinta de a juca fotbal. Fratia nu este pentru pretentiosi, este pentru cei care stiu sa lupte pentru un ideal la fel cum a fost si meciul de duminica: incins, desi adversarii nu aveau niciun fel de miza, disputat uneori la limita regulamentului, haotic pe alocuri din cauza terenului denivelat dar totusi incantator pentru cei peste 100 de curajosi care au fost pe 17 martie in tribuna.

Am deschis scorul in prima repriza printr-un penalty transformat de Mateianu dupa ce Catalin Gulioiu (culmea imprumutat tocmai de la Atletico) a fost faultat in careul de 16 m. A doua repriza a fost ceva mai productiva pentru atacul nostru reusind sa inscriem de doua ori: in debutul reprizei prin Badragan dupa o balbaiala in careul advers si un sut din unghi lateral stanga si in finalul meciului prin noul intrat Eduard Chelu care a preluat la 20 de metri de langa un adversar cu fata spre poarta, a patruns in careul de 16m si a sutat la coltul lung fara sperante pentru portarul advers.

3-0 la fel ca in tur dar ceva mai greu decat o arata tabela de marcaj. Este clar ca nu ne avantajeaza terenurile denivelate cu iarba dar trebuie sa jucam si sa castigam in orice fel de conditii. Obligatoriu inainte!

Urmeaza un meci greu, acasa, duminica viitoare de la ora 18:00 cu Vk Soccer, echipa condusa de fostul mare jucator al Rapidului: Viorel Krauss. Suntem pe primul loc al clasamentului la 6 puncte de locul secund, iar jocul de duminica trebuie sa reconfirme ca pozitia ocupata nu este una intamplatoare. Mai avem patru pasi pana la meciul de playoff.

Leave a Reply