3-2 in prima mansa cu ACSU Poli II

Ca și castigatori ai seriei a 2-a a Ligii a 5-a am jucat primul meci (pentru ca avem parte de o disputa tur-retur) de clasament cu locul 2 din seria 1, ACSU Politehnica II, meci care decide totodata si care este echipa care merge direct în liga a 4-a fara sa mai dispute baraj.

Un meci incins, un meci greu, un meci in care am gresit mult dar am reusit sa castigam in extremis printr-un gol inscris in minutul 92. O nebunie alb-visinie cum numai Rapid poate face: am condus cu 2-0, am fost egalati la 2 in doar 2 minute si am reusit sa marcam golul victoriei in prelungiri. Ce ar mai fi de zis?

Am inceput meciul in formula: Marinescu – Gradinaru, Zamfir, Petrache, Mario Anca – Comsa, Gulioiu, Roberto Alexe – Tanase, Mateianu, Badragan. O formula foarte apropiata de cea ideala din campionatul regulat si probabil cu o medie de varsta dintre cele mai scazute din campionatul Ligii a 5-a, nu mai putin de 6 jucatori fiind inca juniori sau proaspat iesiti din zona junioratului. Iar asta s-a simtit in joc, am inceput timid, este adevarat cu o echipa cu o buna conditie fizica care nu ne-a lasat sa ne facem jocul obisnuit.

Reusim insa sa marcam repede, centrare de pe partea stanga a atacului, Mateianu pune un cap perfect si este 1-0!!! Dar cam aici se incheie lucrurile bune din prima repriza, in rest am avut parte de un meci alert, tacticizat si in care am aratat reale slabiciuni la centrul terenului in conditii de presing avansat al adversarului. Nu ne-a lasat spatii si asta s-a vazut si in numarul ocaziilor de poarta.

Repriza a doua a debutat sub auspicii mai bune, Mateianu reusind sa marcheze al doilea gol dupa un penalty obtinut tot de el si lucrurile pareau sa mearga in sensul dorit de catre noi.

Au venit insa doua goluri in poarta noastra intr-un interval de doar 2 minute, ambele dupa greseli individuale si asta parca a turnat plumb in ghetele visiniilor.

Am schimbat in fata si la mijloc si ultimele minute de joc ne-au gasit calare peste adversar . Minutul 92 a fost izbavitor, iar Hamza L’Aghrari, jucatorul de origine marocana transferat in retur, s-a dovedit decisiv reusind sa impinga in poarta o minge venita din partea stanga a atacului nostru si sa porneasca nebunia in tribune!

Greu, dar cand nu-i greu?

Vine returul duminica viitoare pe 12 mai, iar adversarii si jandarmeria au tinut sa ne aduca aminte inca o data de sintagma: “Fotbalul este pentru suporteri”. Nu insa si duminica, clubul organizator hotarand sa joace acest meci fara spectatori. Ce sa spunem: #ObligatoriuInainte si ….

Hai Rapidu’!

Leave a Reply