Capriorii au lasat Electrica fara curent

Capriorii au lasat Electrica fara curent astazi, in meciul contand pentru etapa 15 a ligii a 5-a, incheiat cu victoria noastra la limita cu scorul de 1-0, gol inscris de Pavel Daniel in min. 52 din lovitura de pedeapsa.
 
Lovitura de start a meciului a fost data de fostul mare portar al Rapidului din anii ’70-’80, Ion Manu, care a primit o placheta in semn de multumire din partea noastra inmanata de Gheorghe Ionut Alexandru, capitanul si portarul titular al echipei. Galeria a simtit nevoia sa-i multumeasca in modul caracteristic lui “Manusa“, doua mesaje rasarind in inaltul tribunei: “13 ani ai aparat Giulestiul cu mandrie / Cand a fost mai greu pentru suflarea visinie” si “Anii ’80 i-am trait prin povesti din tata-n fiu / 2018 … suntem aici, spiritul ramane viu“.
 
In ciuda scorului strans meciul nu a avut istoric, terenul foarte greu fiind aliatul celor de la ACS Electrica. Am inceput in forta si in minutul 8, Rares Raiu a ratat o prima ocazie singur cu portarul. Minutul 19 ne aduce in fata unui sut fantastic de la marginea careului de 16 m al numarului 8, Cristi Miriuta, dar bara se opune. De altfel bara a fost un alt aliat al “electricienilor”, pe langa cea mentionata anterior, Pavel Daniel a mai nimerit-o de doua ori pe parcursul primei reprize.
 
In minutul 23 centrare de pe dreapta a lui Ionut Chirila, Andrei Robert Marian vine la coltul scurt si loveste din alunecare, insa portarul se opune cu un reflex miraculos. Scor la pauza 0-0.
 
A doua repriza a fost ceva mai linistita in ocazii, dar asta din cauza terenului, devenit pe masura ce timpul a trecut si lapovita a continuat sa cada, aproape impracticabil. Totusi nu am cedat initiativa si pe langa golul din penalty, am mai avut doua ocazii de singur cu portarul prin Banica Adrian si o ocazie prin Pavel Daniel care dupa o centrare venita de pe stanga de la Madalin Ivascu a driblat scurt si in loc sa traga la poarta a pasat, iar faza s-a “racit”.
 
Si daca tot a venit vorba de raceala, tribuna nu a avut timp de asa ceva, in ciuda celor -5 grade aratate de termometru, cantecele si “combustibilul” nelasand loc de interpretari in acest sens.
 
Am strans si de aceasta data 1340 lei in “cutia visurilor”, rasplatind pe toti cei care au ales sa doneze cu cate un bilet de colectie cu chipul lui Ion Manu. Duminica viitoare ne revedem pe arena Coresi pentru intalnirea cu VK Soccer.
 
Hai Rapid!

Leave a Reply