SOCIOS

Ce înseamnă susținere de tip ”socios” a unui club de fotbal? De unde provin banii de care are nevoie un club pentru a face performanță?

Sunt întrebări pe care ni le-am pus probabil de atâtea ori și nu și-au găsit un răspuns până acum. De fapt, răspunsurile sunt simple și toată lumea le intuiește, problema este că nimeni, niciodată, nu a vrut să-și asume startul unui astfel de proiect, un club care nu ar depinde decât de propriii susținători ca să reușească din punct de vedere sportiv și financiar.

La prima vedere pare o utopie ca sute, poate chiar mii de oameni să cotizeze lunar pentru existența unui club de fotbal. Exemplele însă sunt nenumărate la nivel internațional și încep să apară și în România: cel mai bun exemplu fiind Poli Timișoara, clubul preluat de suporterii timișoreni în liga a 5-a, care se află în acest moment între primele clasate în liga secundă, cu speranțe realiste pentru o promovare în primul eșalon al fotbalului românesc în viitorul apropiat.

Sunt povești de succes din care trebuie să învățăm, pe care trebuie să le folosim ca model și care trebuie să ne mobilizeze către scopul comun: renașterea spiritului rapidist și a Rapidului nostru drag.

ACS Rapid Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului s-a născut în aceeași zi cu marele RAPID, pe 25 iunie 2017, misiunea noastră fiind aceea de a reconstrui Rapidul, de a-i oferi stabilitate și un mediu optim pentru dezvoltare.