Viorel Kraus da lovitura de start duminica pe Giulesti

Intr-o lume plina de repere gresite, plina de forme fara fond, analizele lui Titu Maiorescu de acum doua secole fiind mai aplicabile ca oricand in societatea actuala, incercam sa fim #altfel si sa ne recladim viitorul avand ca piloni de sustinere nume grele ale istoriei rapidiste.
 
Primul meci pe stadionul “Valentin Stanescu” disputat de catre ACS Rapid Frumosii Nebuni ai Giulestiului are in prim plan un simbol alb visniu: Viorel Kraus, pe care l-am invitat sa dea lovitura de incepere a meciului si al carui chip se va gasi pe biletele fara valoare fiscala, dar cu o valoare sentimentala imensa pentru colectionari pe care le vom tipari pentru acest meci.
 
Viorel Kraus este un nume important al istoriei Giuleștiului fotbalistic, fostul bomber din atacul de aur al Rapidului anilor ’60 bifând în cei șase ani petrecuți în alb vișiniu primul titlu oficial de campioană, în 1967, precum și două Cupe Balcanice, în 1965 şi 1966.
 
A rămas un apropiat al clubului giuleștean și a antrenat Rapidul timp de trei ani, în anii 1981, 1985 și 1987. Ba mai mult, în ”era Copos” a ocupat – pentru scurtă vreme – poziția de director de marketing, la care a renunțat în urma unor disensiuni cu fostul patron al echipei.
 
Într-un interviu acordat celor de la SportTotal FM, fostul atacant și-a amintit cu drag de momentul debutului său la Rapid, în 1961, într-un meci contra Minerului Lupeni, în care a fost protagonist. ”Primul joc pe care l-am jucat pe Giulești a fost împotriva Minerului Lupeni, a fost 3-0. Primul gol a fost opera mea, gol Leahevici, apoi am marcat golul doi, iar al treilea a fost marcat de Titus Ozon, la care din nou am participat. Bucuria cea mai mare a fost când am ieșit de pe teren și am fost luat pe brațe de către minunații suporteri ai Rapidului.”
 
O altă amintire dragă lui Viorel Kraus este cea a cântecului ”Rapid petrece”, unul dintre cele mai cunoscute cântece de sărbătoare rapidistă cântat de suporteri și fani deopotrivă la finele meciurilor câștigate de echipa feroviară.
 
”Michi (n.red. Nicolae Rab) a început să cânte acest cântec la un șpriț. Mi-a zis că l-a cântat el la Rapid, dar eu nu-l auzisem niciodată până atunci. Era «Sârma petrece», era Arieș în locul Dâmboviței, dar eu l-am adaptat așa pentru Rapid, dar și pentru Sportul, de care am fost atât de atras. Rapidul a mai rămas și va mai rămâne! Nu există chef la care particip să nu cer voie să mai cânt câteva versuri din această melodie atât de frumoasă. E doar o melodie, care nu trebuie să deranjeze adversarii, pentru că asta ne-a făcut mai puternici pentru a răzbi în momentele cheie”, mărturisea legendarul fost atacant al Rapidului.
Dealtfel, Viorel Kraus a rămas apropiat de clubul alb vișiniu, fiind prezent în trecut la meciurile importante ale echipei, pe cont propriu, la Tribuna a 2-a a bătrânului stadion Giulești Valentin Stănescu.
 
”Mai merg la meciuri, la astea importante mai mult. Dar merg la tribuna a doua, îmi iau eu bilet acolo. Păi o dată, în urma unui eveniment, conducerea ne-a dat, chipurile, invitaţii pe viaţă la tribuna întâi. Dar la primul meci la care am mers cu ea, oamenii de pază mi-au zis că nu e valabilă. Ce era să fac? Să mă cert cu ei? Le-au zis suporterii că sunt Viorel Kraus, fost campion cu Rapid, dar degeaba. Am fost dezamăgit atunci, aşa că prefer eu să mă duc pe cont propriu”, declară Nea Vio.
 
Puteți să-l vedeți pe Nea Vio interpretând cântecul rapidist atât de drag lui aici:

si veti putea sa-l aplaudati duminica, 1 aprilie, pe stadionul Giulesti cand va da lovitura de incepere a meciului dintre ACS Rapid Frumosii Nebuni ai Giulestiului si VK Soccer.
 
#TUestiRapid iar asta nu ti-o poate lua nimeni!
 

Leave a Reply